Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πρόταση μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο κέντρο

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Πρόταση μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο κέντρο
Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε παρέμβαση από εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων που εξέφρασαν την ταξική τους αλληλεγγύη στους μετανάστες
Συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης στο κέντρο, την ανακούφιση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, μέτρα - ανάσες για τη βελτίωση της ζωής Ελλήνων και ξένων εργαζομένων που διαβιούν στο κέντρο, πρότειναν χτες οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Αθήνα. Μέτρα που η υλοποίησή τους όμως προϋποθέτει ρήξη με την ΕΕ, την πολιτική που υπηρετεί την πλουτοκρατία.
Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας ξανασυζητήθηκε το ζήτημα του κέντρου. Αρχικά πήραν το λόγο εκπρόσωποι σωματείων, επιτροπών κατοίκων κλπ. εκλεγμένοι από το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομαρχιακού Διαμερίσματος Αθήνας, του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας Κολωνού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατησίων - Κυψέλης και το εκεί Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας.
Ολοι τους εξέφρασαν την ταξική τους αλληλεγγύη στους μετανάστες ως αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης, κάλεσαν Ελληνες και αλλοδαπούς σε κοινό, οργανωμένο αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, κατονομάζοντας την πλουτοκρατία, τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ως υπεύθυνους για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Γ. Καμίνης: Αστυνόμευση και απελάσεις
Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης υπεραμύνθηκε πάλι της αστυνόμευσης και της απέλασης μεταναστών. Εξέφρασε την ικανοποίησή του και στήριξη στις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για: Αστυνομοκρατία με καθημερινές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. και συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας. Μεγάλες επιχειρήσεις «γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων», δηλαδή «σκούπες», σε εβδομαδιαία βάση, με καταστολή και συλλήψεις «στο σωρό», οι οποίες σπάνια αφορούν μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Δημιουργία χώρων συγκέντρωσης μεταναστών. Λειτουργία μονάδων χορήγησης μεθαδόνης σε νοσοκομεία, δηλαδή συντήρηση της τοξικοεξάρτησης και μάλιστα μέσα από το ΕΣΥ με άμεση λειτουργία τριών νέων μονάδων υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στους αύλιους χώρους των Νοσοκομείων Αττικό, «Ελπίς» και ΚΑΤ, 800 θέσεων συνολικά. Ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ουσιαστικά του μεγάλου κεφαλαίου με αναπλάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του, σε περιοχές που ήδη έχουν καταληφθεί από μεγάλα συμφέροντα και τώρα θα αναβαθμιστούν με δημόσιο χρήμα ή με φορολογικά και άλλα κίνητρα που απλόχερα τους χαρίζει η κυβέρνηση. Στο στόχαστρο κυβέρνησης και δημοτικής αρχής μπαίνουν το πανεπιστημιακό άσυλο και οι διαδηλώσεις. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ν. Κακλαμάνης, πέρα από την κριτική που άσκησε σε επιμέρους ζητήματα, επιβεβαίωσε την ταύτισή τους σε μια σειρά κύρια ζητήματα.
Τι πρότειναν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ
Στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το γεγονός ότι δημιούργησαν και ανέχτηκαν τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση στο κέντρο, πρωτοστατούν στην επίθεση που γενικά υφίστανται τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Κατήγγειλε τις πολιτικές δυνάμεις τους στο δήμο που ανέχονται και υλοποιούν την πολιτική της φορομπηξίας, της ελαστικοποίησης της εργασίας, της γενίκευσης της ανεργίας.
Τόνισε το γεγονός ότι τουλάχιστον 10 χρόνια τώρα στην Αθήνα γίνονται επιχειρήσεις-«σκούπα», χωρίς ωστόσο να έχουν αντιμετωπιστεί τα κυκλώματα (όπου μετέχουν Ελληνες και αλλοδαποί) ναρκωτικών και πορνείας που συνεχίζουν να αλωνίζουν, χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί άλλα κυκλώματα και μεσίτες που βολεύονται από την απαξίωση ακινήτων και τα αγοράζουν κοψοχρονιά.
Σημείωσε ότι πράγματι υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι εδώ μετανάστες, που όπως παραδέχονται οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι νομικά και πρακτικά αδύνατη η επιστροφή τους. Ζήτησε εδώ και τώρα να αναγνωριστεί καθεστώς ασύλου σε όσους το δικαιούνται, να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε ελεύθερα να ταξιδέψουν όπου θέλουν, κάτι που τώρα τους αρνούνται όσοι δεσμεύονται από την ΕΕ και το Δουβλίνο ΙΙ.
Ζήτησε η Επιθεώρηση Εργασίας να επισκεφτεί τα εργασιακά γκέτο και να κυνηγήσει την ανασφάλιστη εργασία. Οτι δεν το κάνει σήμερα, ως κεντρική κυβερνητική επιλογή, γιατί έτσι φτηναίνει γενικά το μεροκάματο, πιέζεται και ο Ελληνας εργάτης. Πρόσθεσε ότι με βάση τα όσα παραδέχεται το ίδιο το ΣΔΟΕ (λόγω ΕΕ - Μάαστριχτ και ελεύθερης διακίνησης προϊόντων) δεν μπορούν να σταματήσουν το παρεμπόριο γιατί τα προϊόντα έρχονται μέσω Ιταλίας, άρα μέσω ΕΕ. Τόνισε ότι το παρεμπόριο πρέπει να χτυπηθεί στην πηγή, στις αποθήκες που το διακινούν και όχι κυνηγώντας τους μικροπωλητές.
Για το κλείσιμο των καταστημάτων υπογράμμισε ότι κλείνουν από τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα - μεγαθήρια. Ζήτησε άμεσα τη μείωση δημοτικών τελών κατά 50% στους μικρομαγαζάτορες, η δε χρηματική απώλεια να καλυφτεί από αύξηση στα τέλη των μεγαθηρίων και των τραπεζών.
Για τα ναρκωτικά ζήτησε τη στήριξη των στεγνών προγραμμάτων, όχι μεταφορά των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο σε άλλες γειτονιές, γιατί έτσι απλά θα μεταθέσει εκεί το πρόβλημα, ενίσχυση της πρόληψης, λειτουργία Κέντρου Πρόληψης στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, να ενισχυθούν τα Κέντρα που λειτουργούν στα άλλα ΔΔ, να λειτουργήσουν τα δημοτικά ιατρεία στο 5ο και 6ο ΔΔ, να ενισχυθούν με μέσα και προσωπικό τα υπόλοιπα.
Ακόμα, κατήγγειλε την κατάργηση 31 δημοτικών σχολείων στο δήμο, τη μη επέκταση των παιδικών σταθμών. Τέλος, κατήγγειλε τη σχεδιαζόμενη μετατροπή της Δημοτικής Αστυνομίας σε άλλον έναν κατασταλτικό μηχανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου