Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Επίθεση κουκουλοφόρων στο ΑΤ Εξαρχείων

Επίθεση κουκουλοφόρων στο ΑΤ Εξαρχείων

 Το σύνολο των κομμάτων της Βουλής, αλλά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς καταδίκασαν την επίθεση κατά του ΑΤ Εξαρχείων και της Λαϊκής Αγοράς στην οδό Καλλιδρομίου, διατυπώνοντας μάλιστα σοβαρές υπόνοιες για την σκοπιμότητα της.

Εντύπωση προκαλεί η ταχύτητα με την οποία εκδόθηκαν οι ανακοινώσεις και ιδιαίτερα αυτή του ΚΚΕ, που είδε το φως της δημοσιότητας μία μόνο ώρα μετά το συμβάν.


Τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται διασωληνομένος με σοβαρά εγκαύματα στο 33% του σώματός του, από τις μολότοφ που άγνωστοι έριξαν μέσα στην Λαϊκή Αγορά.


Τα ονόματα των 3 τραυματιών ανακοινώθηκαν επισήμως από το νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, είναι:


1.Σαραφάδη Διονυσία, 55 ετών

2.Πετρώφ Αλέξανδρος, 48 ετών
3.Μανιάτης Περικλής, 47 ετών

Η 55χρονη Σαραφάδη Διονυσία ανθοπώλης με σοβαρά εγκαύματα στο 16% του σώματος της διακομίσθηκε, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.


Τα άγνωστα άτομα έριξαν βενζίνη στο ρείθρο του πεζοδρομίου που στο σημείο αυτό της οδού Καλλιδρομίου είναι κατηφορικό και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καούν δυο υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ . Στη συνέχεια έριξαν κοκτέιλ μολότοφ και πέτρες κατά του Αστυνομικού Τμήματος για να υποχωρήσουν προς την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί στη γωνία της συμβολής με την Καλλιδρομίου έβαλαν φωτιά σε μηχανάκι που εξερράγη.


Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και προσπάθησαν να συλλάβουν τους δράστες.


Η 55χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε πουλούσε άνθη σε πάγκο στη λαϊκή, που γίνεται στην ίδια οδό. Ο πάγκος άρπαξε φωτιά όταν οι δράστες της επίθεσης, φεύγοντας από το Αστυνομικό Τμήμα, πέταξαν μολότοφ και σε κάδο απορριμμάτων που ήταν ακριβώς δίπλα στην ανθοπώλη. Η φωτιά επεκτάθηκε στον πάγκο, και στην προσπάθειά της να σβήσει τις φλόγες, η ανθοπώλης έπαθε ελαφρά εγκαύματα.

Ο 47χρονος που νοσηλεύεται στην εντατική προσπάθησε να βοηθήσει την ανθοπώλισσα της οποίας ο πάγκος φλεγόταν, μετά την επίθεση με τις μολότοφ.

Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν μέσα από τη λαϊκή, ενώ η γυναίκα διακομίστηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, όπως και δύο άνδρες 40 και 50 ετών που έχουν υποστεί ελαφρά εγκαύματα.


Ένα ακόμη άτομο που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο από την ίδια περιοχή, σύμφωνα με την αστυνομία δεν έχει σχέση με το συμβάν και μεταφέρθηκε με παθολογικά αίτια.


Η Αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση από στην περιοχή απ' όπου προσάγονται άτομα στην Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με το επεισόδιο.


Νωρίτερα τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα νεαρών επιτέθηκε με μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.


ΝΔ κατά Χ. Παπουτσή

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, με αφορμή την επίθεση κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Όταν ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτίθεται στην Αστυνομία με τον τρόπο που το έκανε χθες ο κ. Παπουτσής, όταν ο ίδιος την καταγγέλλει και την απαξιώνει, δεν αντιλαμβάνεται ότι ανοίγει την όρεξη των ακραίων στοιχείων, που διαχρονικά έχουν στο στόχαστρο τις Αρχές και την έννομη τάξη;


Εάν ο κ. υπουργός, προκειμένου να γίνεται αρεστός σε κάποιους λίγους, δεν διστάζει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία των πολλών, τότε ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του...».


Καθολική καταδίκη από τα κόμματα της Αριστεράς

ΚΚΕ

Ανακοίνωση σε σκληρή γλώσσα εξέδωσε το ΚΚΕ όπου καταδικάζει την επίθεση:«Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό, για να εμποδίσουν τελικά την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος».


«Η Αστυνομία χρειάζεται προστασία»

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε τα εξής: «Όταν οι αντιεξουσιαστές με σχέδιο επιτίθενται κατά της αστυνομίας, στην ουσία κατά της κοινωνίας και έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα δικά μας τα παιδιά, πρέπει να ξέρουν όλοι ότι εκείνη την ώρα η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική.


Εάν νομίζει ο κ. Παπουτσής και οι υπόλοιποι της κυβερνήσεως ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, να στείλουν τα δικά τους παιδιά να αντιμετωπίσουν τους λοστούς και τις βαριοπούλες που έχουν οι αντιεξουσιαστές, και τα δικά τους παιδιά να δεχτούν τις επιθέσεις με τις μολότοφ.


Η αστυνομία χρειάζεται προστασία. Διαφορετικά εάν προπηλακίζονται και από τους αντιεξουσιαστές, και από την πολιτική ηγεσία, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορεί να προσφέρει αυτά τα οποία περιμένει η κοινωνία».


Συνασπισμός

«Ο δρόμος της βίας είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όσους εχθρεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, σε όσους θέλουν να περιστείλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΝ.


Δημοκρατική Αριστερά

Για την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων η «Δημοκρατική Αριστερά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Η έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δεν λέει να κοπάσει. Μία οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, μία οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές με τις κουκούλες. Τελευταίο κρούσμα η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, αλλά και στη λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η ασφάλεια είναι πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα ΟΛΩΝ των πολιτών. Είναι άμεση ανάγκη, χωρίς θεωρητικολογίες, η εφαρμογή ενός πρακτικού σχεδίου, που θα λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους, για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην πόλη. Η κυβέρνηση, ο δήμος της Αθήνας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς πρέπει να δράσουν άμεσα».

 

πηγές... newsit & zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτά τα μορφώματα ανθρώπινης σάρκας που στο όνομα δήθεν της επανάστασης τους στρέφονται τάχα ενάντια στα όργανα καταστολής της αστικής τάξης αλλά στην ουσία τα θύματα είναι άτομα που παλεύουν για το μεροκάματο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή