Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - ΘΕΑΤΡΟ - ΣΙΝΕΜΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ ..... ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - ΘΕΑΤΡΟ - ΣΙΝΕΜΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ ..... ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ.



ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΜΕ
Θερμή υποδοχή στην αξιόλογη προσπάθεια
Συνεχίζεται το «ταξίδι» με το έργο του Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία», την Κυριακή 17/7 στην Πετρούπολη
Την περασμένη Κυριακή βράδυ, ένα ανοιχτό θέατρο στο πάρκο που περικλείει το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, ένας χώρος αγώνα και θυσίας, φιλοξένησε την πρεμιέρα της φετινής παράστασης της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ, με το αριστούργημα του Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία».Αρκετά πριν την ώρα έναρξης της παράστασης το θέατρο ήταν ήδη κατάμεστο, με τον κόσμο να αποδεικνύει ότι θέλει να αγκαλιάσει την δίψα, το πάθος και την προσπάθεια των ανθρώπων της εργατικής τάξης, της τάξης τους, για ποιοτική πολιτιστική δημιουργία, σαν συνέχεια της πάλης για το δίκιο του λαού, σε ρήξη με την εμπορευματική και σάπια κουλτούρα της αστικής «ελίτ».
«Ξεκινάμε για δεύτερη συνεχή χρονιά τις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ, από τον ιστορικό τόπο του Χαϊδαρίου», είπε η Χρυσούλα Λαμπούδη, εκ μέρους του Μετώπου, καλωσορίζοντας τους θεατές. «Δίπλα μας βρίσκεται το στρατόπεδο και το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Ακριβώς δίπλα στην Πτέρυγα 15, από όπου πήραν τους 200 αγωνιστές και τους εκτέλεσαν στην Καισαριανή (σ.σ. την Πρωτομαγιά του 1944). Το ΠΑΜΕ αποτελεί συνέχεια των αγώνων που έδωσε και που δίνει καθημερινά η εργατική τάξη, ο λαός μας. Οι μέρες είναι γεμάτες αγώνες και αγωνίες. Παρόλ' αυτά η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ επιμένει στον πολιτισμό. Επιμένει να δίνει μια άλλη διάσταση, να αξιοποιεί τον πολιτισμό, να αντιστέκεται στα σκουπίδια που περιτυλίγουν με χρυσόσκονη το σύστημα. Προσπαθούμε να ανοίξουμε μυαλά μέσα από το έργο του Μπρεχτ. Να δυναμώσουμε και τον πολιτισμό και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να μπαίνουμε πάντα στην πρώτη γραμμή. Μπροστά μας έχουμε αγώνες. Εχουμε τη συγκέντρωση στις 20 του μήνα για την Υγεία. Εχουμε κι άλλες κινητοποιήσεις. Ολοι μας - και οι ερασιτέχνες ηθοποιοί - θα είμαστε στη μάχη»!
Ο κόσμος αντάμειψε με συνεχόμενα «κύματα» θερμών χειροκροτημάτων τους εργάτες και εργάτριες από διάφορες γενιές, που έδωσαν πραγματικά την ψυχή τους στη σκηνή, καθώς και όλους τους συντελεστές της παράστασης. Κοστούμια με φαντασία και πρωτοτυπία, σκηνικό αφαιρετικό με αναφορές, καταπληκτική πρωτότυπη μουσική και τραγούδια και όλα αυτά μέσα σε μια λειτουργική σκηνοθεσία, συνθέτουν μια δουλειά που αξίζει ανταπόκρισης. Το επόμενο «ραντεβού» είναι στις 17/7 στο θέατρο «Πέτρα» στην Πετρούπολη, στις 9μ.μ.. Να είμαστε όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου